JAG BOR OCH ARBETAR UTOMLANDS UNDER ÅRET 2016 OCH KAN DÄRFÖR INTE TA NYA UPPDRAG UNDER DENNA TIDEN. ÄR NI TIDIGARE KUND OCH ÖNSKAR GÖRA FLER BESTÄLLNINGAR SÅ GÅR DET JÄTTEBRA. MYCKET VÄLKOMMEN IGEN!

Frågor och Svar - Gravid

Vad kostar en gravidfotografering?
Alla mina priser kommer jag lägga ut på min hemsida inom kort. Sidan är ny och jag har inte hunnit uppdatera priser för denna sida. Sålänge kontakta mig gärna så skickar jag en prislista via mail och jag svarar gärna på era frågor.

När är det bäst att fotografera?
Jag brukar rekommendera att man fotograferar runt vecka 30-34 då magen brukar bli som vackrast på bild den tiden. Det är bra att inte vänta för länge med fotograferingen hellre lite tidigare isåfall. Dels så brukar magen ändra form i slutet av graviditeten och sedan finns risken att man missar sin fotografering vilket vore synd. Allt detta är individuellt och när du vill ska fotografera avgör du själv och jag ger bara råd.

Var fotograferar vi?
Vi fotograferar där du vill och där det känns bra för dig eller er. Möjligheten finns att fotografera gravidporträtt i min studio, utomhus i en vacker miljö eller varför inte hemma hos dig. Jag hjälper gärna till med förslag.

Kan även resten av familjen vara med på bild?
Javisst det blir mycket vackra och stämmningsfyllda bilder med resten av familjen med och ett fint minne för alla. Jag fotograferar mamma och mage och om ni vill så får gärna pappan och storasyskon vara med. Även hundar har fått vara med som familjemedlem de också.

Vad ska jag ta med mig?
I studion finns tyger i olika färger som passar fint till fotografering och som jag ofta använder. Ta gärna med det som ni vill bli fotograferade i som tex vackra underkläder eller figurnära kläder så magens form syns på bild. Även romantiska sommarklänningar är vackert. En stor vit skjorta eller lite topp. Volangskoj ja finns mycket man kan bli fotograferad i. Välj det ni trivs i men undvik brokiga färger såsom rutigt eller småblommigt. Snyggt för pappan är tex jeans. Ta gärna med egen rekvisita om ni vill ha med något speceillt med på bild. Många mammor tycker det känns skönt att ha med en morgonrock eller annat att ta om sig när det ibland blir paus i fotograferingen.

Något annat att tänka på?
Kläder gör ibland märken som kan ta timmar innan de försvinner såsom BH, sockor, trosor jeans mm. Välj därför gärna löst sittande kläder på vägen till fotograferingen för att undvika att märken syns på bilderna. Även minsta åtsittning kan göra märken.

Hur går fotograferingen till?
Vi fotograferar ca en timme med små pausar för klädbyte. Jag tar en serie bilder som helbild, halvbild, bara magen och så om ni vill tillsammans med pappa och syskon. Vi gör olika bilder så ni får variation och med olika klädsel och tema. Några dagar efter fotograferingen så lägger vi upp era provbilder på ett privat galleri på internet där ni kan se och välja era bilder. Bilderna kan ni få i färg eller svartvitt. Fotograferingskostnaden betalar ni vid fotograferingen och bilderna vid leverans.

Tillbaka till galleri