JAG BOR OCH ARBETAR UTOMLANDS UNDER ÅRET 2016 OCH KAN DÄRFÖR INTE TA NYA UPPDRAG UNDER DENNA TIDEN. ÄR NI TIDIGARE KUND OCH ÖNSKAR GÖRA FLER BESTÄLLNINGAR SÅ GÅR DET JÄTTEBRA. MYCKET VÄLKOMMEN IGEN!

Frågor och Svar - Barn

Vad kostar en barn eller bebisfotografering?
Alla mina priser kommer jag lägga ut på min hemsida inom kort. Sidan är ny och jag har inte hunnit uppdatera priser för denna sida. Sålänge kontakta mig gärna så skickar jag en prislista via mail och jag svarar gärna på era frågor. Fotograferingskostnaden betalar ni vid fotograferingen och bilderna vid leverans.

Hur går fotograferingen till?
Vi bokar alltid in en timme för fotografering även om vi oftast är färdiga tidigare och tiden ingår små pausar för klädbyte. Oftast är vi klara tidigare då små barn brukar tröttna efter 30 min om inte innan. Vid nyföddfotografering brukar jag sätta två timmar. Jag tar en serie bilder och jag försöker att vara varierande. Gör ingen stor affär av att det ska fotograferas, det blir alltid bäst om det är så "vanligt" som möjligt. Nu vill ni förstås att ert barn blir så fin som möjligt på bilderna men försök att inte visa det för barnet för barn känner av stämningar. Det ska kännas roligt för ert barn att bli fotograferad och med mycket bus och lek, då bilderna som allra bäst. Några dagar efter fotograferingen så lägger vi upp era provbilder på ett privat galleri på internet där ni kan se och välja era bilder. Bilderna kan ni få i färg eller svartvitt.

När är det bäst att fotografera?
Försök att anpassa tiden för fotograferingen när det passar barnet bäst. Undvik tider då ni vet ert barn brukar vara trött eller på sämre humör som i slutet av dagen eller innan barnet brukar sova mitt på dagen. Det är bra om ert barn ätit innan ni kommer och är utvilat. .

Vilka kläder passar bäst?
Det bästa är att välja kläder med lugna färger och undvik brokiga kläder såsom rutigt eller blommigt och kläder med tryck. Det får gärna vara färg på kläderna bara de inte är för starka. Det är då lätt att färgerna tar över. Om ni som föräldrar vill fotografera er tillsammans med ert barn så är det bra att ni inte har samma färg på er som barnet speciellt om det är en halv eller helbild. Ljusa färger kan funka ibland. Det kan dock variera så kontakta mig gärna innan för råd. Om ni är osäkra så ta gärna med er flera alternativ så hjälps vi åt att välja kläder.

Ska vi ta med oss??
Ta gärna med favoritleksaken, nallen eller filten. Inte bara tryggt för barnet utan kan också vara roligt att ha med på bild som ett fint minne. Om ni har möjlighet så tag gärna med en extra person som kan hjälpa till om det behövs. Snacks eller tex banan om barnet blir hungrigt. Extra klädesplagg om det ni tänkt er skulle råka bli smutsigt. Om ni har en liten tös med kortklänning så är det snyggt med en trosa.

RING om barnet blir sjukt eller är tex trött, ring mig och avboka fotograferingen så bokar vi en ny tid. Det blir ingen extra avgift för ombokning av tiden om man talar om i förväg.

Tillbaka till galleri