25 januari, 2014

Zara 3 månader poserar fint för fotografen!

Jag har jobbat flera år på kattutställningar i sverige och norden vilket har varit jätteroligt att få fotografera alla dessa vackra kissar. Många av mina kunder fortsätter att fotografera sina katter hos mig men nu i min studio istället. Erika som bor i Eskilstuna brukar komma hit för att få sina kissar fotograferade och denna gången var det Zara som skulle bli fotograferad. Zara är av rasen Maincoon och när vi fotograferade henne så var hon 3 månader gammal. En söt liten vit lurvig kisse med mycket spring i benen som många andra kattungar men vi lyckades att få henne att sitta still ibland med vippor och spännande ljud från fotografen. Det är faktiskt oftast lättare att fotografera kattungar än vuxna katter då man kan få dem att gör det man vill med hjälp av bla vippor och ljud. Svårast är ofta äldre katter då de inte är lika (förlåt) lättlurade.

Zaras föräldrar lär vunnit många fina priser så Matte hoppas att även Zara kan ha en chans till priser. Kanske blir hon en dag en World Winner dvs världens vackraste katt ja... vem vet. Jag håller tummarna!

Erika skriver sedan när jag berömmer Zaras skönhet :

 " Vi är förstås redan väldigt stolta över vår lilla prinsessa som inte bara är vacker utan väldigt mjuk, fin och charmig i sättet !!! "

 

Lite fakta Maincoon:

Rasen Mainecoon är världens största kattras. En hane kan väga 6-8 kg. Första katten registrerades i sverige 1986 och är nu en av våra populäraste kattraser. Trots sin storlek så jamar den med ett ljust jam vilket kan förvåna första gången man träffar en Maincoon. Några av Maincoonkattens speciella drag är att många tycker om att bada och är lite hundliknande i sitt sätt. Utmärkande är också att den har tofsar på spetsen ytterst på öronen och runda håriga tassar.

 

 

 

 

 

Ny kommentar