25 januari, 2014

Zara 3 månader poserar fint för fotografen!

Jag har jobbat flera år på kattutställningar i sverige och norden vilket har varit jätteroligt att få fotografera alla dessa vackra kissar. Många av mina kunder fortsätter att fotografera sina katter hos mig men nu i min studio istället. Erika som bor i Eskilstuna brukar komma hit för att få sina kissar fotograferade och denna gången var det Zara som skulle bli fotograferad. Zara är av rasen Maincoon och när vi fotograferade henne så var hon 3 månader gammal. En söt liten vit lurvig kisse med mycket spring i benen som många andra kattungar men vi lyckades att få henne att sitta still ibland med vippor och spännande ljud från fotografen. Det är faktiskt oftast lättare att fotografera kattungar än vuxna katter då man kan få dem att gör det man vill med hjälp av bla vippor och ljud. Svårast är ofta äldre katter då de inte är lika (förlåt) lättlurade.

Zaras föräldrar lär vunnit många fina priser så Matte hoppas att även Zara kan ha en chans till priser. Kanske blir hon en dag en World Winner dvs världens vackraste katt ja... vem vet. Jag håller tummarna!

Erika skriver sedan när jag berömmer Zaras skönhet :

 " Vi är förstås redan väldigt stolta över vår lilla prinsessa som inte bara är vacker utan väldigt mjuk, fin och charmig i sättet !!! "

 

Lite fakta Maincoon:

Rasen Mainecoon är världens största kattras. En hane kan väga 6-8 kg. Första katten registrerades i sverige 1986 och är nu en av våra populäraste kattraser. Trots sin storlek så jamar den med ett ljust jam vilket kan förvåna första gången man träffar en Maincoon. Några av Maincoonkattens speciella drag är att många tycker om att bada och är lite hundliknande i sitt sätt. Utmärkande är också att den har tofsar på spetsen ytterst på öronen och runda håriga tassar.

 

 

 

 

 

24 november, 2013

Jag får allt fler gravidfotograferingar...

...och jag tycker det är så jätteroligt att få fotografera dessa förväntansfulla och vackra gravida kvinnor!

Den här mamman är hovslagare till yrket...ja faktiskt hela familjen! Vad vore inte roligare då tänkte jag än att försöka fortsätta på det temat. Så jag tog fram en hatt och lite svart tyg som jag knöt på ett sätt så att axlarna skulle vara bara och så en vacker knut framtill. Tänk vad man kan göra med lite tyg ändå. Bilden valde jag att göra något sepiafärgad men fortfarande med  bildens naturliga färgerna kvar.

Å vips så har vi lite westernstil...ja något åt det hållet iallafall och jag tycker det blev jättefint till en hovslagarmamma :).

 

 

15 november, 2013

Prinsessan i Hagaparken!

Det finns hur många träd som helst i Hagaparken men bara på ett ställe hittade jag de här fina löven! Resten hade fallit av och blivit bruna och tråkiga men de här var härligt gula precis som jag ville ha dem men jag fick leta en bra stund. Nu rekar jag alltid innan en fotografering så när jag träffade dagens modeller så hade jag noggrant redan innan sett ut fotograferingsplatsen.  Wida skulle fotograferas och vi bestämde om för Hagaparken och höll tummarna för att det inte skulle regna och vi klarade oss galant. Vi bokar alltid preliminärt när det gäller utomhusbilder så ifall vädret skulle vara dåligt så bokar vi om till en annan dag.

Wida och Cecilia busade och pussades och kramades och jag fotade allt vad jag kunde för att få med alla de fina känslorna mellan dem så det blev så fina bilder som möjligt. Hagaparksflanerare gick förbi och utropade åhh vad sööööt...så fint...hela titen åhhhh!!! Speciellt när vi la Wida ensam bland löven då stannade folk och tittade. Och visst är hon fantastiskt söt bland löven Wida!

Nu ser jag fram emot att fota fler bebisar bland körsbärsträden ivår! Tänk er en liten tjej bland rosa blommorna...vore inte det jättevackert! Så boka mig så när de blommar...ni kommer få de allra finaste och coolaste bilderna !!!

 

 

 

07 november, 2013

Lukas...vilken sötnos!

En sån gla liten vovve Lukas är och så älskad av sin husse och matte. Lukas en blandras mellan pitbull och okänd hund och sex år gammal. Innan vi sågs berättade matte att han är världens snällaste lilla buse och det var han verkligen. Som vanligt blev det mycket bus och godis och vi fick många fina bilder. Lukas som älskar att bli kliad på magen slängde sig på rygg flera gånger och ville bli kliad av fotografen och vem kan motstå det...inte jag. Han var så rolig när vi tog bilden när husse och matte pussar honom...han verkligen njöt av pussarna och jag tror nästan han somnade faktiskt.

Många hundägare har inte fotat sin hund tidigare och är kanske lite oroliga hur det ska gå att fotografera sin hund men det har faktiskt bara hänt en gång att det inte gick att fotografera alls och den hunden var mycket rädd för blixten utomhus och reagerade då starkt mot fotoblixtarna att vi valde att inte fortsätta fotograferingen men det är enda gången. Alla andra hussar och mattar har alla fått fina bilder på sina hundar.

12 oktober, 2013

Hej och välkommen till min nya hemsida!!!

Nu är den här...min efterlängtade nya hemsida!!!... och jag är så jätteglad över den!

En ny och enkel och fräsch sida med många nya bilder och inte minst bloggen där jag kommer skriva om det allra senaste jag gjort och lite annat skoj som händer. Kika in då och då för här händer det mycket nytt nu i höst...nya spännade uppdrag och bilder!

Passade på att byta bilden på mig själv mot en lite nyare men det kommer en ännu nyare snart :) Som ni ser är inte alla bilder inlagda än men det kommer fler bilder snart, många fler så snart jag bara kan och så mer text. Jag är jättetacksam för alla åsikter kring hemsidan, om sånt som kan förbättras eller bara vad ni tycker. Skulle något inte fungera som det ska så hör då jättegärna av er till mig!

Nytt är också formuläret där man enkelt och snabbt kan kontakta mig. Verkligen praktiskt tycker jag och är extra glad över det!... Och tänk sidan hade bara varit uppen i någon timme då jag fick en bröllopsförfrågan från en kund via formuläret. Behövde inte fundera länge på om formuläret fungerade :).  Nytt är också menyn "eget arbete" där jag kommer lägga upp lite från mina egna arbeten och även bilder från tidigare utställningar som inte riktigt passar i de andra menyerna. Vill gärna visa vad jag tycker om att fotografera på fritiden när jag inte tar kunduppdrag. Räkna med en hel del naturbilder under året som kommer. Tänkte nämligen lära mig mer om naturfotografering så mina alster kommer jag lägga där. Där har ni chansen att följa min utveckling som naturfotograf på fritiden.

Ja mycket roligt kommer jag lägga upp här på bloggen. Njut alla av den vackra hösten med dess vackra färger och friska luft! 

Åsa :)